Hoi, mijn naam is Richard Pronk en in woon in Den Helder.

Ik ben werkzaam als gezinscoach, jongerencoach en maatschappelijk werker. Vooral het werken met jongeren spreekt mij heel erg aan.

Ik ben werkzaam geweest als Z-verpleegkundige op gedragsmoeilijke groepen en in een JJI als groepsleider en maatschappelijk werker. Wat ik vooral erg leuk vind, is om jongeren te motiveren en te stimuleren. Ik heb vanuit mijn huidige werk ook met jongeren gesport. Doel was om het zelfbeeld en communicatie te verbeteren.  Het is belangrijk om jongeren te laten inzien dat ze meer kunnen dan dat ze zelf denken te kunnen.

Het positieve naar bovenhalen en laten zien dat ze meer kunnen dan ze eigenlijk zelf denken is een uitdaging. Wanneer dit lukt zie je het zelfvertrouwen groeien.

Jongeren krijgen veelal te horen wat ze niet goed doen. Het gaat er juist om, dat je benoemd wat er wel goed gaat, waardoor jongeren zich gewaardeerd voelen en zich hierdoor sterker voelen om dingen aan te gaan. Dit nemen ze mee in het dagelijks leven en maakt het net allemaal een stukje makkelijker om met bepaalde situaties om te gaan.

Richard Pronk

Facebook Richard Pronk | Website Opvoedpoli